lördag 24 april 2010

Hobbyrum?

Mitt hem ser ut som en brokigt blandning av inredningsstilar och med många stationer med mina hobbyprylar. Jag skulle verkligen önska mig ett hobbyrum där jag kunde samla alla saker på en plats, en plats där jag kunde ha en gungstol och sitta i lugn och ro och ett rum där det finns plats för alla de saker som faktiskt fyller min själ, som ull och fibrer. Och kanske en spinnrock...

Jag ser framför mig ett fräscht rum, där var sak har sin plats, ett vitt skåp med glasdörrar fyllt av garner sorterade på färg. Alla mina stickböcker på samma ställe, knappar i genomskinliga burkar, inspirerande tyger. En plats att blocka på utan att behöva oroa sig för att någon ska få en nål i foten.

Hur har ni löst att garnsamlingen tar större och större plats? Var förvarar ni era WIPs? Har ni hobbyrum? Var? Hur ser de ut? Jag vill gärna se bilder för att få förslag på lösningar!

Jag försöker övertala min man om att det skulle vara en fantastisk lösning, problemet är bara att vi inte har något ledigt rum för det utan vi måste i så fall skapa ett sådant. Jag skulle kunna tänka mig en egen liten stuga! Vore inte det superfränt? Men huj vilken dyr lösning.

6 kommentarer:

 1. Känner igen det där - med undantag för att jag har ett hobbyrum. Jag har precis gjort iordning det så att det blivit hyfsat mysigt. Skicka ett mejl till mig (min e-post finns i min blogg) så kan jag skicka över lite bilder.

  Garner förvarar jag i pappkartonger ovanpå garderoberna och i genomskinliga plastbackar i bokhyllan.

  WIP:s lägger jag i tygpåsar och hänger på insidan av dörren till hobbyrummet. Köpte en sån där ställning med krokar som man hänger över dörren. Finns på Lagerhaus. Funderar finfint!

  SvaraRadera
 2. Jag har ocå ett eget hobbyrum. Det är sånt man kan kosta på sig när barnen börjar flytta hemifrån. Jag har tapetserat det med en "retro"tapet som vi hittat i källaren hos svärmor. Hyllor har kommit upp där jag har mina stick, virk, inrednings och studieböcker. Ett träd hänger på väggen där jag har mina pågående "värk" och i en korg brevid min stol bor ytterligare arbeten som är under avslutning. En garderob tjänstgör som lagerlokal och den är knökfull. En säng finns här oxå, i rummet såklart och inte i garderoben, om min son skulle få för sig att hälsa på!

  SvaraRadera
 3. Tja... jag bor väl i mitt då kan man väl säga. Det är ju jag och garnerna och projekten i en etta. :)

  TACK för härliga långlunchen idag, det var så roligt! Å vad jag tycker om dig! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Mina pågående och garn som inte ryms i min ynkliga garnkorg hänger i plastpåsar på handtag och gångjärn på ett skåp vi har...sorgligt...
  Jag förstår PRECIS vad det är du vill ha, jag med!!!! :-D

  SvaraRadera
 5. Förstår oxå ditt problem... Själv har jag barn som snor mina stickor ibland eller sätter sig med en massa scrapbooks-grejer mitt bland mitt sticke... Tyvärr bor jag i en lägenhet men fick jag möjligheten så skulle jag verkligen skaffa mig ett rum där jag kunde sitta och sticka och där alla mina saker fanns!

  SvaraRadera
 6. Fick ett underbart rum för alla mina hobbyprylar i källaren.. Tyvärr får jag dela det med tvätten, men vad gör väl det.. Tror att du kan hitta bilder under September eller oktober 2009. Just nu hopar sig högar med vill göra och tvätt men en dag ska jag ta i tu med det, men det är härligt att kunna ha allt samlat på ett och samma ställe.. Fick en massa inspiration av ditt inlägg. Själv behöver jag tips på hur man blockar.. Förstår mig inte riktigt på det.. Kramen..

  SvaraRadera