fredag 30 april 2010

Firar valborg med att spinna garn

Efter en dag med magsjuka barn laddade jag batterierna med att låta mjuk ull som luktar precis lagom mycket får glida mellan fingrarna. Tiden stannade och nu har jag plötsligt spunnit upp ca två tredjedelar av den grå massamsullen som följde med startkitet från Spinspiration.

Jag har tittat lite på youtube idag och jag vill tipsa alla som precis som jag tar sina stapplande första spinningsteg att titta på Abby Franquemonts tydliga och pedagogiska filmer.

Resultatet av dagens spinning är jämnare och tunnare, jag håller äntligen på att förstå och få känn på ullens egenskaper och jag är spänd på att se det slutliga resultatet. Tänk att jag snart spunnit mitt alldeles första egna garn! Frågan är bara vad man gör av ungefär 50 gram ojämnt spunnet garn?

I går passerade min räknare 10 000 besökare, det är vansinnigt många och jag är otroligt glad och stolt - jag trodde aldrig att min blogg skulle skapa ett sånt intresse! Det måste firas med någon typ av utlottning, jag har lite svårt att bestämma mig för vad bara. Vad skulle ni helst vilja se lottas ut?

Här har det snöat hela dagen, känns inte mycket som valborgsmässoafton här inte...

2 kommentarer:

  1. Tycker jag låter fint.. Jag sitter vid datorn och scannar... mönster efter mönster.... Vi är nog lite tokiga... Dator tokiga...

    SvaraRadera
  2. Åh, så fint du spinner! Jag har ALLDELES kommit av mig, bara stickar. Men jag kommer nog i gång igen.
    Pulsvärmare, har jag funderat på. Små, korta, det borde även ganska lite garn kunna räcka till?
    Eller så får man väl spinna mer! :-)

    SvaraRadera