fredag 23 april 2010

Blonde

Jag stickade några varv på min nästan färdiga Ishbel när jag var magsjuk. Dåligt drag, för jag har stickat fel någonstans och jag vet inte var. I väntan på motivation att sticka baklänges stickade jag Blonde, marsmönstret i stickameras Pulsklubb. Jag stickade efter den engelska översättningen som finns på Ravelry. Stickade med restgarn från min Luna moth på 3,0 mm trästickor.

Eftersom mitt garn och mina stickor var lite tjockare än mönstret och eftersom jag har smala handleder räckte det med tre upprepningar och lite snäll blockning. Det gick åt ca 25-30 gram för båda, min våg har nog gjort sitt verkar det som, har ni några tips på bra och rimligt exakta vågar till ett snällt pris?

Mönstret var lätt att följa och memorera och gick vansinnigt fort att sticka, båda var klara på en stund framför tv i går kväll, och trots att det krävdes lite montering är jag glad och nöjd över ett fint resultat med minimal insats

Det är svårt att fota sina egna händer, så i brist på assistans får ni hålla er tillgodo med ena handen. Om det är någon tröst ser den andra (pulsvärmaren) precis likadan ut! :-)Maj månads mönster är fantastiska Elin, men här måste man ju kunna virka... Kanske en lagom utmaning för mig?

4 kommentarer:

  1. Hoppas magsjukan dragit förbi nu så ni kan ha en bra helg!
    Men människa! Du lär dig spinna från internet, nog borde virkning vara en ren baggis! :-)
    Jättefina pulsvärmare! Kul med saker som går fort in emellan de större projekten, särskilt när det vankas baklängesstickning.

    SvaraRadera