tisdag 20 april 2010

Första stapplande försök

Oj vad svårt det var, Megan får det att se så lätt ut! Nåväl jag producerade åtminstone något garnliknande tjockt och fluffigt. Här krävs nog en helt del övning! Vad är era bästa tips?

4 kommentarer:

 1. Heja på! Tyvärr har jag inga tips för jag har inte ens fått till så där mycket. Beställde också ett startkit från Spinspiration ifjol, men jag kan bara inte. Tror jag ska ta fram grejorna nån dag när jag är ledig och ensam hemma och testa igen, för det skulle vara så roligt att spinna eget garn och sen sticka något av det...

  SvaraRadera
 2. Håll väldigt, väldigt löst i ullen med höger hand (om du är högerhänt). Försök att få ullen att bilda en trekant mellan högerhanden och vänsterhanden. Dela topsbanden i 8 långa remsor på längden och dra försiktigt remsan undan för undan medan du spinner, så att remsan inte är helt kompakt. Sedan: träna, träna, träna.. :-) Jag tycker att det ser bra ut ditt första garn!

  SvaraRadera
 3. Åh, jag tycker det ser jättefint ut! Det är löst spunnet men jämnt, som det ser ut!
  Det var bra tips från Garntrollet. Min känsla är också att man ska få bra snurr på sländan och sedan reglera spinnandet mellan högerhanden och trekanten, och had man kan dra tills det känns som ullen ska släppa...men bara nästan... :-)
  Jag ska titta på Megan, det är bra att TITTA på någon so får det att se lätt ut!

  SvaraRadera
 4. Tack för tips om swallowtailen, det går sakta framåt. Just nu går det bra, men det kommer säkert dyka upp frågor, så då återkommer jag gärna :D

  Det verkar svårt att spinna, så mycket som ska stämm! Jag är som vanligt imponerad, nu över garnet du faktiskt gjort!

  SvaraRadera