fredag 4 juni 2010

Vissa dagar

Vissa dagar är bara sådär. Sådär att man vill dra täcket över huvudet och börja om igen en stund senare. Idag är en sådan dag. Då lilleman har varit snuvig och febrig och då vi inte kommit oss för så fasligt mycket mer än att mysa i soffan och leka med vatten. Fast frågan är om det inte är mamman som varit mest blå idag. En sån där dag. Då allt känns ganska luddigt och ja, jag vet inte. Tomt?


Så jag har invigt mina gladskor i plast. Som barnårens lack-klacki-skor. Men ändå inte.

Jag har stickat några varv på Saroyan. Och fått en fin idé som jag ska prova när jag är klar.

Jag har haft fikabesök av goda vänner som jag ofta tänker att vi borde umgås mer med.
Igår spann jag på sländan någon timme och blev så in i själen glad när min femåring tog en bit ull och började drafta och tvinna. "Mamma titta på mig" utbrast han "jag kan göra garn!" Jag vet inte om det var han eller mamma som var stoltast.
Sen sa han att han också ville ha en slända. Och jag tänkte att det ska vi ju kunna ordna. Och kom att tänka på alla de som gör sina egna sländor. Borde ju vara ett utmärkt alternativ till en femåring. Så jag har surfat lite på panduros hemsida och så, men jag förstår inte riktigt vad det är för material som ni använder? Tips emottages tacksamt!

Än finns chansen kvar att vara med i min utlottning. Jag är otroligt glad över att så många velat vara med och mest för att jag fått chansen att hitta till nya bloggar som jag inte varit inne på förrut!

6 kommentarer:

 1. Saroyan är verkligen kul att sticka! Jag gillar dina lackskor. De är urläckra.Jag har också ett par liknande. Det bästa med dem är att de passar till det mesta, både till vardags och fint=)
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Titta på min blogg, min 12 åring tillverkade en på slöjden åt mig.
  http://samtalfranmintradgard.blogspot.com/2009/12/julklapp-i-fortid.html

  Visst blir man glad att de är kreativa och vill hålla på med det, som man själv tycker är roligt.

  SvaraRadera
 3. Såna där dagar har jag också då och då... det är inte roligt alls. När inget känns kul eller lockande oach man bara inte lyckas ta sig för nånting. För egen del brukar det bästa vara att trots allt ta mig i kragen och GÖRA något, då brukar det vända. Men tröskeln att faktiskt göra det där 'något'är ofta FÖR hög såna dagar så det är inte alltid det går... Lyckligtvis brukar det oftast bli bättre dagen därpå, ofta rentav redan framåt kvällen.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag förstår känslan precis. Jag har tyvärr alldeles för många sådana dagar nu för tiden.
  Luften pyser ur mig, sakta men säkert, och jag vet inte hur jag ska täta läckan.

  Urtjusiga skor!!

  Kram från södern. :-)

  SvaraRadera
 5. Jag undrar om du har samma idé med Saroyan som jag hade, då jag stickade den..? Att sticka upp halva garnet med ökningar och sedan börja minska, så att den blir trekantig.

  Klackiskor, det är norrländska det! :-) Jag använder det ordet än, om än med liiite ironi :-)

  SvaraRadera
 6. På Panduro var jag helt inställd på att köpa en flaggstångssats och slänga bort flaggan...men då var pinnen liksom lite urholkad. Så jag köpte en påse med blandade pinnar, en "knapp" som är tänkt som fot och så borrade jag upp hålet så det gick tvärs igenom.

  SvaraRadera