måndag 28 juni 2010

Midsommarhelgen


Midsommarhelgen har spenderats i husvagnen (premiär för mig) vid vänners stuga i Malmesjaur, som ligger ungefär en mil utanför Moskosel.


Helgen har varit fylld av sol och bad. Barnen badade i den iskalla sjön och jag vadade modigt under tiden som jag övervakade barnen. Hade jag inte glömt badkläderna hade jag nog tagit årets första dopp.


Vi har ätit god mat, druckit god dryck, fiskat, åkt båt och njutit av livet. Det är fantastiskt vad en tredagars helg kan göra för själen!


Jag har också spenderat en hel del kvalitetstid med kameran i helgen. Stugan som vi var vid har ett fantastiskt läge vid sjön med sandstrand och en bäck som rinner genom tomten. Jag har lekt med inställningar och vinklar.


Mot slutet av helgen blåste det upp riktigt ordentligt. Näten vi lagt ut fick vi med nöd och näppe ur vattnet. Men det var skönt att slippa slåss med myggen!

När kvällen lagt sig och barnen somnat i husvagnen varvade jag ner med spinning. Jag spann 50 gram humbug BFL, sen spann jag upp provet med egyptisk bomull som jag fick från världens bästa Elin. Jag var lite oroad inför det, för jag har läst att bomull är så oerhört svårspunnet. Men kanske är det för att jag spann med lyxig egypisk bomull som den gled genom händerna och blev ett fantastiskt mjukt och glansigt garn! Nu undrar jag hur jag ska bereda bomullen innan den nystas?
Bäst av allt är att jag och min man fick massor av kvalitetstid tillsammans. På kvällarna när barnen somnat satt vi i husvagnen och skålade i vin och pratade om livet och kärleken. Och nu pirrar det i magen och i själen. Visst är det fantastiskt att bli nyförälskad i sin egen partner?

7 kommentarer:

 1. Låter verkligen som en lyckad härlig helg! Sådana behöver man ha då och då. Och plötsligt blir man så där nykär igen :-) när man får tid att slappna av och njuta av varandra. Håller med om att det är jättehärligt!

  SvaraRadera
 2. Å vad underbart det låter att bli nyförälskad... Jag som inte ens har en karl att ösa min kärlek på! Hoppas glöden aldrig slocknar!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Låter som en super-duper-helg! Fina bilder och kvalitetstid med barnen också OCH spunnit en massa och fiskat...är du säker på att det bara var tre dagar?! :-)

  SvaraRadera
 4. Allra finaste Therese, jag är så glad för din skull!! Det låter underbart alltihop!!

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med nyförälskelse! Och vilken vacker miljö! Ha en skön sommar

  SvaraRadera
 6. Man behöver en sån där batteriladdare ibland :)

  SvaraRadera