tisdag 29 juni 2010

Köpa spinnrock?

Spinning har blivit så roligt att jag är helt konsumerad av det. Det är meditation och yoga på samma gång. Det gör mig glad och lugn och jag kan göra andra saker samtidigt. Som t.ex. umgås med mina barn eller föra en konversation med min man. Jag håller på att vara ganska snabb på sländan nu. Men ju mer jag spinner desto mer nyfiken blir jag på spinnrocken. Och efter långa samtal med min man börjar jag fundera på om det inte är dags att investera i en spinnrock.

Så nu vänder jag mig till er, mina inspirationskällor och experter. Vad ska jag tänka på i funderationerna kring en alldeles egen spinnrock? Jag vill inte köpa en spinnrock på nån loppis och komma hem med en pryl som inte fungerar eller som det inte går att få tag på delar till. Alltså förstår jag att jag kommer att behöva betala lite mer. Jag har tittat på Spinspirations spinnrockar men tänker att det borde finnas begagnade någonstans?

Hjälp mig! Vad ska jag tänka på? Var ska jag titta? Vilken/vilka föredrar du och varför? Eller vill du kanske sälja din spinnrock till mig? ;-)

3 kommentarer:

 1. Vilket härligt paket du har fått (inlägget ovan)!

  Utan att vara någon expert på spinnisar (jag har aldrig orkat sätta mig in i det) så ska man nog i alla fall fråga sig vad för sorts garn man kommer att spinna mest. Ska man spinna tunna garner, ska man välja en med hög utväxling (kolla upp det, för jag är lite osäker), i alla fall en som snurrar ganska fort utan att man behöver trampa för kung och fosterland. Jag har en Ashford Traditional från Gudruns Ullbod, mest eftersom det var den som fanns inom räckhåll då jag köpte den och inte alltför dyr. Den är ok, lite trögtrampad men spinner tunna garner utan problem. Skulle jag köpa en idag, skulle jag kanske välja en dubbeltrampad från Spinspiration. Det enda negativa med dem är att man sitter vinkelrät mot den och måste vrida ryggen lite när man drar ut ullen, vilket jag inte tror passar min sneda rygg...

  Det är tur att min sambo har sin hobby, det legitimerar lite mitt garnköp :-)

  SvaraRadera
 2. Ungefär så här förmanade jag mig själv innan jag trillade över mitt Blocketfynd:

  - Du bör köpa en spinnrock som har en återförsäljare i Sverige där du lätt kan få tag på nya tillbehör och reservdelar.

  - Är det nödvändigt att ha en hoppfällbar spinnrock eller kan jag välja en billigare modell som står där den står?

  - Hur mycket är jag egentligen beredd på att lägga på en spinnrock. (Här varierade svaret kraftigt beroende på hur desperat och rik jag kände mig.)

  Jag funderade en del över det där med enkel eller dubbla trampor. Hade jag köpt en spinnrock idag hade jag köpt dubbla av den enkla anledningen att du kan variera dig om du har två trampor. Har du ont i en fot kan du lätt spinna med den andra - du måste inte använda båda när du spinner. Jag har en enda stor trampa på min Louet. Passar perfekt eftersom jag gillar att byta ben ibland.

  Jag var hela tiden inne på en upprätt spinnrock, helst en Louet. Men, en Louet kostar lätt 2 000 kronor mer (i basutförande) än t.ex. en Kromski. Jag hann inte bestämma mig för om det var värt det innan Blocketannonsen dök upp.

  Begagnade moderna spinnrockar verkar vara väldigt svårt att få tag på, men du kan testa med att kasta ut en tråd i det här (http://groups.yahoo.com/group/Spinnatvinna/) forumet eller i gruppen Spinning in Sweden på Ravelry.

  SvaraRadera
 3. Tack för era superbra och informativa tips. Jag tror att det kommer att bli en beställning till spinspiration så småningom... :-)

  SvaraRadera