lördag 10 juli 2010

Ångtåget

Vissa dagar känner man sig hudlös. Sådana dagar känns det fantastiskt att kunna avsluta dagen med en ångtågsfärd med mina Cowboys och finaste Ulrika. När vi reste från Arvidsjaur regnade det stilla, men det slog om och färden fler fylld av fotografi, prat, stickning, mat, bad och grillning. En helt fantastisk kväll i underbart sällskap. Jag är så lyckligt lottad.

Ångtåget trafikerar sträckan Arvidsjaur-Slagnäs. Turen tar i sin helhet 4,5 timme med två stopp, ett kortare i Slagnäs där man vänder tåget och där man om man har tur får kliva in i ångloket och prata med tågföraren och eldaren och känna lite av historiens vingslag. Ett längre stopp har man sedan vid Storavan, där finns en fantastisk sandstrand och otroligt badvänligt vatten, lagom temperatur och långgrunt. Där kan man också grilla en korv (ingår i priset) och njuta av en vidunderlig utsikt.

Ångtåget kostar 200 kr per person, barn under 16 åker gratis i betalande vuxens sällskap. Det finns restaurangvagn med fullständiga rättigheter som serverar norrlandsinspirerad mat. Men mitt tips är att fylla en picnick-korg med godsaker! Till barnfamiljers stora glädje finns också en lekkupe med legobord, böcker och tidningar.

En underbar tur i sin helhet, verkligen värd att rekommendera!

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa! Nu längtar jag till Västerbottens inland! Nästa gång jag åker dit ska jag försöka boka in den fina ångloksresan!

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen en magisk kväll på alla vis! Och du har världens finaste cowboys! :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, den där turen är inplanerad i vår resa! Trodde faktiskt att det rörde sig om 5 timmar på tåget, badkläder bör alltså packas med!
  (Vi kommer till Arvidsjaur (har inte koll på datum här i Gbg, resplanen är i stugan!) och ska åka ångtåg och besöka Arvas och något mer som sonen letat upp!)

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen mysigt ut! Man behöver inte åka utomlands för att hitta roliga och vackra saker att titta på!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 5. Härligt härligt Kan man hoppas på att du (och dina vänner) blir medlem i "min" grupp? Ångtåg i Arvidsjaur efter det här? *ler stort* KRAM Gunilla

  SvaraRadera
 6. Jag hör i mitt inre hur det puffar. Härligt!

  SvaraRadera