söndag 1 november 2009

Vilken idé!

Jag vaknade i går morse, med så mycket på "att göra listan" och det enda som jag ville göra var att skissa på mitt vantprojekt. Det där som ligger och gnager i huvudet. Så jag och äldsta sonen tog fram papper och penna och skissade och målade. Jag tror det kommer bli bra, vi får väl se. Jag måste avsluta mina andra projekt först, jag la upp companion mitt nummer två igår, men den kändes inte lika lustfylld som den första. Jag är bättre på att påbörja projekt än att avsluta dem!!

Jag har suttit på jobbet idag och drömt och suktat efter mjuka lyxiga garner. Och om spetsstickning. Tvåfärgsstickning i all ära, men att bara sticka räta maskor runt runt blir väl tråkigt i längden. Jag planerar en Ishbel i mitt Zauberball-garn och sen en swallowtail (undrar om jag verkligen fixar det?!) i nåt lyxigt garn som jag ännu inte har i min ägo! ;-)

Jag har planerat en jobbresa till Göteborg i slutet på November och där vet jag ju att det finns en massa härliga stickerskor och stickaffärer, jag behöver tips - vad får den som aldrig varit i Göteborg inte missa (både i stickväg och annars)?

Jag har just varit och postat ett väldoftande te och garn-paket som faktiskt inte ska så värst långt!

Nu ska jag sätta mig och sticka några varv till innan det är dags att krypa ner i ett varmt bubbelbad.

5 kommentarer:

 1. Jag sitter också och drömmer om allt jag ska göra i fråga om spetsar och annat och har lite dåligt samvete för att jag arbetar så lite med mina utmaningsvantar. Räta maskor runt, runt gillar men jag får spatt av de där två färgerna!
  Deisy Design högt upp till höger på Avenyn och Strikk på Vallgatan är väl "stickmåsten", tycker jag!
  Vill du äta god pizza är Cyrano lite extra, bakad på stenhäll som de eldar på först "Min" är ett hål i väggen på Viktoriagatan men det finns på fler ställen.
  Gillar du choklad föreslår jag Systrarna Kanold, Södra Larmgatan. Sådär, nu klarar du dig; garn, pizza och choklad! :-)
  Hoppas du får trevligt i Götet!

  SvaraRadera
 2. Broderi och Garn på Drottninggatan får du inte missa, min favoogarnaffär i stan. Och du gillar kaffe är Mauritz på Fredsgatan vid Arkaden en spännande upplevelse.
  Om du dessutom råkar vara här på en måndag en ojämn vecka så är det stickcafe på Jup's på Sten Sturegatan från kl 17.
  Glöm inte regnkläderna, här regnar det oftast från alla håll samtidigt =)

  SvaraRadera
 3. Swallowtail är inte svår, jag har stickat den.

  Du, det är väl ojämn vecka nu? (Jag är så snurrig så säker är jag inte, haha).
  Vilken dag är det stickcafé? Jag kommer jättegärna!

  SvaraRadera
 4. Tusen tusen tack för det vackra garnet som jag fått och dessutom 2 paket, vilken lyx.
  Båda garnerna kommer nog att bli sjalar och mönstret har jag längtat efter, teet var supergott.

  Håll utkik på R efter mig så får du se resultat.

  Mitt garn och tepaket kom precis rätt dag, den dagen då allt kändes hopplöst men som blev en festdag. Vilket underbart paket!

  Tusen tusen tack det förgyllde min vardag med 1000%.

  Kram
  Britt-Marie

  SvaraRadera
 5. Om jag får tipsa om garnbutik i Göteborg så blir det helt klart Daisy design högt upp på avenyn. I matväg om du gillar sushi, då tipsar ajg om Supersushi som ligger... ja hur ska man säga, om du går från Norstan och genom brunnsparken o upp på gågaten. När du kommer till McDonalds, dör svänger du vänster så ligger det snett emot McDonalds. Mumsigt värre, och stora bitar. Systrarna Kanolds choklad såg jag det tipsades om, mums för själen! Kebeben o saluhallen går inte heller av för hackor. Hoppas du får en trevlig tid i Göteborg!

  SvaraRadera