måndag 9 november 2009

Hemlis 6 svar

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

Jag stickar allra helst i Ull, gärna åt det mjukare hållet. Jag gillar inte bomull, inte akryl (mindre del i blandning med ull är helt ok dock) och inte glittriga och pälsiga garner. Det ska vara mjukt att bära och roligt att sticka i! Silke är inte så dumt, lin har jag aldrig provat, cashmere, merino och andra trevligheter säger jag inte heller nej till.

2. Vilka är dina favoritfärger?

Min favoritfärg är nog grön i alla nyanser. Och rött. Alla regnbågens färger. Men egentligen så gillar jag alla färger, i rätt sammanhang. Jag vill nog inte sätta ett klart svar här, ibland fastnar man så i sina hjulspår och missar andra fantastiska färger!

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Jag har lite svårt för bleka pasteller. Jag är inte vansinnigt imponerad på tokspräckliga garner, men jag gillar garner med färgövergångar, typ Noro, Kauni och Zauberballs olika färgövergångar.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Jag använder uteslutande trästickor, de är varma och mjuka i händerna. KnitPro allra helst. Stickar bara med rundstickor och strumpstickor numer.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Jag är autodidakt och lärde mig sticka för drygt ett år sen eftersom jag fått syn på ett mönster till en babytröja som inte gick att köpa färdig. Sen dess har jag stickatvarjedag basis med få frivilliga uppehåll. Jag är under utveckling, stickar efter mönster på både svenska och engelska, diagram och efter eget huvud. Jag håller på att lära mig flerfärgsstickning och mer avancerad spetsstickning. Mittemellan kanske?

6. Dricker du kaffe? Te?

Både och, jag älskar te i alla dess former (särskilt grönt och rött även här) och samlar nästan på det. Vi har en hel hylla i skafferiet bara för te. Nya tesorter är bland det bästa jag vet. Kaffe är ett dagligt måste.

7. Är du allergisk mot något?

Inte jag, men min man är pälsdjursallergiker.

8. Vilken slags musik tycker du om?

Jag gillar all musik, utom techno tror jag. Jag lyssnar gärna på nåt lågmält om jag får välja själv, Melissa Horn, Lisa Ekdal, Ane Brun och David Gray är favoriter i den genren just nu. Livemusik är alltid kul, nästan oavsett vem som spelar.

9. Favoritgodis?

Jag gillar exklusiv choklad, allra helst mörk. Praliner är verkligen min guldkant i livet. Gärna i nån spännande smakkombination, dock inte med likör eller nåt sånt läskigt i. Lakrits är en annan favorit. Annars äter jag inte så mycket godis, gelegrodor och skumbananer är verkligen inte min cup of tea. Men jag älskar pepparkakor!

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Jag skulle gärna vilja kunna virka, men idagsläget? Nej.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

Jag föredrar mindre projekt (men det har blivit mycket sjalar, pulsvärmare, vantar och sockar) och gillar omväxling.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Ja, Interweave Knits och Simply Knitting. Köper ibland Kreativ stickning, men har aldrig stickat något i från just den tidningen.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

Oj en hel massa. Swallowtail kommer att bli av, det vet jag. Måste bara hitta rätt garn. Och tiden. Och Rosamund's Cardigan.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

Ja jag använder nästan alltid handledsvärmare, jag har ganska mycket värk just i armarna och handledsvärmare lindrar. Dessutom har vi väldigt kallt där jag arbetar. Handledsmått? 15 cm.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Ja, det är jättekul och går så fort! (oftast)

16. Stickar du sockor?

Ja

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

Jag står stadigt på jorden med ett par fossingar i strl 38-39, som är platta och breda.

18. När fyller du år?

14e Juli

19. Stickar du med pärlor?

Nej, jag har aldrig provat.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Innan jag fick barn läste jag 5 böcker i veckan (det var på den tiden då jag inte stickade!) men sedan barnen kom blir det mer sällan och kanske alldeles för sällan. Med barn, heltidsjobb och halvtidsstudier blir det inte så mycket tid över för läsning. Men ibland raidar jag biblioteket, då blir det en kombination av deckare, romaner, fakta, biografier och stickböcker. Jag tycker inte om chic-lit och tycker att det ska vara en läsupplevelse om jag ska lägga tid på det. Jag älskar att ta del av andras favoriter!

1 kommentar:

  1. hmm måste hem till dig och studera... vad du gör. Sitter vi bredvid varandra nästa vecka? Det blir väl som vanligt varsin våning....:-)

    SvaraRadera