söndag 22 november 2009

Hemlis 6, mer info om mig

Jag såg att en del har skrivit kompletterande information om sig själv för att hjälpa sin hemlis på vägen, det tyckte jag var en ypperlig idé så här kommer lite fakta om mig som kan hjälpa min hemlis att lära känna mig;

  • Jag är en riktig hobbyfilosof, program, artiklar och böcker om filosofi, etik och psykologi får mig att gå igång på alla cylindrar. Jag närde tidigare en dröm om att bli psykolog, intresset finns kvar, men jag skulle inte vilja ha det som yrke idag. Jag älskar att grotta ner mig i diskussioner om det mänskliga psyket och vad som driver oss till att göra de saker vi gör, och framför allt om det vi inte gör.

  • Jag är en passionerad projektmänniska, jag går in i allt jag gör med 150% och lever och andas de projekt jag drar igång. Jag har lite svårare att avsluta saker och ting, och planerar hellre för framtiden än nuet. Stickning är nog den enda hobbyn som jag hållit fast vid, i vått och torrt, annars är jag en riktig periodare.

  • Friskvård intresserar mig oerhört mycket, jag tycker helheten är viktig i alla aspekter i livet. Men tyvärr sitter jag hellre i en bekväm fotölj under en filt och dricker te och stickar än hänger på gymet. Mitt mål just nu är att etablera en träningsrutin, där jag kommer förbi det jobbiga måstet och där träningen istället blir en del av min vardagsrutin. Jag och min man har fem barn, ett företag som min man driver - men där jag sköter all administration, jag jobbar heltid i en statlig myndighet och pluggar (organisation och ledarskap) halvtid. Jag behöver verkligen tid för mig själv och ta hand om min kropp. Måste bara lyckas bibehålla inspirationen länge nog.

  • Jag är tidsoptimist och är ganska tankspridd, mina stickmarkörer och ullnålar är alltid borta, trots att jag intalar mig själv att jag förvarar dem på samma ställe. Därför är jag alltid i behov av bra förvaring. Kanske för att jag också är en riktig samlare.

  • Jag är en ganska passionerad människa, som pratar högt och mycket, med yviga rörelser och har dåligt tålamod. Jag är den som ser möjligheter där andra ser svårigheter. Jag vill att saker ska hända snabbt. Helst igår. Stickningen hjälper mig verkligen med detta, att sjunga långsamhetens lov, att börja om för att få det bra och att stanna upp och reflektera. För mig är stickning verkligen terapi, ett sätt att stanna upp i vardagen och släppa allt annat.

2 kommentarer:

  1. Grattis till välförtjänt Twist-vinst!
    Och välkommen till Göteborg, hoppas vädret skärper sig, det måste det för det kan omöjligt finnas mer vatten att regna ner nu! :-)

    SvaraRadera