söndag 4 oktober 2009

Hollywood Week

Jag har varit helt besatt idag, jag har plöjt genom alla anmäldas bloggar och oohat, ahhat och förundrats. Tänk så otroligt mycket kreativa människor det finns i bloggvärlden!
En annan tanke jag har är att det kommer bli så otroligt roligt att se och så småningom få provdansa den nya koreografin som skapas i SYTYCK!

Jag har också funderat på min utmaning. Mycket. Över ett glas vin med min make som åtminstone såg ut som att han lyssnade. Framför datorn. Plöjt igenom mina stickböcker. Jag har stickat provlappar och funderat. Mest drömt kanske. Och jag är omåttligt stolt över att få presentera mitt första (väldigt styva och knöliga) försök till stickning med mer än en färg åt gången!Jag tycker norsk selbu-stickning är fantastiskt snyggt, men jag tycker att mycket av det jag sett av fair-isle stjärnor och dyl är väldigt likt just den sticktraditionen. Jag kan verkligen ingenting om stickningens finrum, jag har alltid avfärdat det som för svårt.


Jag har funderat över det här med tillhörighet, jag har själv samiskt påbrå och älskar färgerna, samtidigt har jag inte hittat så värst mycket stickat när jag söker genom den doudji som finns att hitta på internet. Jag vet att min farmor brukade sticka ulltossar till oss i många olika färger, jag har försökt få henne att berätta hur hon gjorde - hon säger att hon mest höftade och tog det som fanns. Jag har en hålig kvar som jag inte haft hjärta att kasta, men jag tror inte att just det blir mitt projekt.

Sen har jag tänkt på det här med storlek, en tröja är helt utesluten, jag har inte tålamod eller tid till det just nu. Dessutom är det inte direkt vad man vill ge sig på som första objekt - även om jag gillar en utmaning! Samtidigt känns vantar lite för litet. Fast det beror väl kanske på vad jag bestämmer mig för att göra. Ska man kanske sätta delmål och ett större mål? Typ jag börjar med ett par vantar för att bli bekant med stilen och satsar på att göra en...? Hur resonerar ni andra kring detta?

Bohusstickning tycker jag är sagolikt, blå skimmer är poesi med färger. Stickning från Norrbotten kanske? Åh det finns ju så fantastiskt mycket fint! Det enda jag bestämt mig för är att jag ska göra något med flerfärgsstickning. Kanske västar till smågrabbarna, eller nåt till kommande bonusbarnbarnet?

Jag ska gå med beskedliga steg till det lokala biblioteket i morgon och se vad som finns att hitta i deras skattgömma. Dessutom kommer jag nog behöva beställa garn... gäller att vara snabb i tanken om jag ska hinna till The Grand Show!

2 kommentarer:

  1. Kul att hitta en frände. Jag har som jag nämnde testat lite vad det gäller flerfärgsstickning, några provlappar och så. Det enda jag kan konstatera att oavsett vad du väljer att göra - se till att sticka det på rundsticka eller strumpstickor så du endast behöver göra räta maskor. Resultatet blir SÅÅÅ mycket bättre.

    SvaraRadera
  2. Är ute på besök hos alla likasinnade, dvs. vals-/foxtrotdansare. Lycka till!

    SvaraRadera