fredag 8 januari 2010

Reading mitts


Min syster arbetar som distributionsförare och kör stora tunga bilar och är kvinna i en mansdominerad värld. I födelsedagspresent får hon ett par reading mitts, ett par feminina halvvantar som håller hennes händer varma samtidigt som de är vackra att se på!
Det var en kul stickning där effekten är slående, jag gillade verkligen konstruktionen! De är stickade i minsta storleken i juvel med stl. 2,5 på stickorna (jag är en sån där stickare som stickar väldigt löst och brukar behöva gå ner drygt en storlek på stickorna.) Ett ufo mindre i stickkorgen!
Nu funderar jag på vad jag ska ta med mig för stickning på vår kärlekssemester. Och undrar hur jag ska lyckas smuggla stickningen ombord på planet. 6 timmars restid är ju som gjort för stickning! Har ni några tips?

4 kommentarer:

 1. Åh, enbart sex timmar tillsammans på ett plan låter ju härligt! Måste också se till att komma iväg med maken...
  Hm, jag fick ju besked att en grov virknål i trä var okej, du kanske skulle ta itu med virkningen? Här finns trevliga enkla tofflor:
  http://www.ipbolaget.com/users/ce03922/tofflor.html

  SvaraRadera
 2. Åh Vilket BRA tips Cecilia, tofflor behövs dessutom när det är så här kallt! Nu måste jag leta upp mina trävirknålar! (fast jag funderar på om de är lika hårda när man åker från mindre flygplatser, vad tror du?)

  SvaraRadera
 3. Jag har hört att det är ok, men dom ändrar ju hela tiden. Rekommendationen brukar väl vara trä eller plast samt rundstickor. Inga stora projekt heller. KOlla med flygbolaget du ska flyga med. Det är ingen ovanlig fråga vad jag förstått. Lycka till med flygningen..

  SvaraRadera
 4. hej!
  har alltid stickning med trästickor eller Denise-stickor (plast). har aldrig haft problem. mvh Britta

  SvaraRadera