lördag 2 januari 2010

Årskrönika 2009 och målen för 2010

Oj vilket spännande år vi har lämnat bakom oss, jag kommer minnas det med mycket glädje, både ur ett stickperspektiv och ur ett personligt perspektiv. 2009 var ett år fyllt av glädje, lycka och kärlek. Jag väljer att 2010 ska bli ytterligare ett år i samma tecken!

Inför 2009 lovade jag mig själv att jag skulle ta hand om mig själv. Att jag minst en gång i veckan skulle ta mig egen tid och göra sådant som jag tycker är njutningsfullt, ett av delmålen var att jag skulle våga satsa mer på min stora hobby, stickning - det tycker jag att jag har lyckats med!

Andra delmål var;
 • Gå minst en gång på SPA √
 • Bo minst en helg på hotell √
 • Få in en träningsrutin där jag tränar 2 gånger i veckan √

Inför 2010 höjer jag insatsen rejält när det kommer till att ta hand om mig själv och här kommer planering in i bilden. Egentid minst en gång i veckan, hitta en ny träningsform som jag kan lägga till min träningslåda, jag funderar på golf faktiskt! Jag vill unna mig en spa-helg i år och gå på date med min man minst en gång i månaden. Jag vill göra hotellvistelserna till en rutin, kanske två gånger per år? Jag tycker det är en lisa för själen att komma iväg hemifrån. Sen vill jag spendera mer tid i stugan, det skulle ge mer sticktid också! :-)

Stickmässigt då?

Jag har ett antal ofärdiga objekt på stickorna som måste bli färdiga. Eller froggas.

Årets kommande stickningar då? Jag har en hel massa på min önskelista inför nästa år. Och jag har anmält mig till Stickameras pulsklubb 2010. Jag hoppas på många trevliga bekantskaper därigenom!

Några av projekten på min önskelista;

Jag hoppas också att 2010 kommer bli året då jag lär mig virka. Jag känner mig lite begränsad eftersom många fina mönster kräver kunskaper i virkning, för kanter och sådant. Och där är jag helt lost. Denna skapade egentligen behovet från början. Sen finns det en hel massa saker som jag är nyfiken på som jag hoppas att jag någongång i år hinner titta närmare på; tvåändstickning, dominostickning och garnfärgning för att nämna några.

Ja och en sak till. Inga fler garninköp, bortsett från de som skall till byten och dylikt (vilket också var en av förra årets höjdpunkter). Jag har köpt på mig en hel massor som oförtjänt ligger i lådor och inte får den kärlek de förtjänar. En sticka ur ditt lager början på året alltså.

Jag har en känsla av att detta året kommer bli ett fantastelitastiskt år. Synnerligen eftersom året börjar med en faaaaantastiiiisk vinst från SYTYCK! Jag är mållös och tacksam.

3 kommentarer:

 1. Bra saker du tänker inför nya året; tid för dig själv och tid för din man och dig. Båda sakerna måste jag också satsa mer på i år!
  Många spännande projekt i planering också, ska bli kul att få följa i din blogg!
  Grattis till din vinst, jätteroligt! Lätt att hålla med om motiveringarna!

  SvaraRadera
 2. Jag kan lära dig virka någon gång. :-)

  Bra det där med egentid - att planera den ordentligt. Det borde jag med göra.

  SvaraRadera
 3. Åh Ulrika, det skulle jag gärna vilja!

  SvaraRadera