måndag 28 december 2009

SYTYCK-Resumé

Vilket år! När jag tog mod och anmälde mig till SYTYCK kände jag mig som en nybörjare. En som smygläste andras bloggar och som inte kände mig tillräckligt kompetent för att ens kommentera i andras. Den här utmaningen knuffade mig rätt ut för ett stup och litade på att jag skulle komma på hur man gör innan jag nådde botten. Det var knivigt en stund och ibland ville jag rent ge upp. Men nu, när jag tänker tillbaka...

Vilken resa jag gjort! Det har varit trassligt att dansa med mer än en partner åt gången, pillrigt och ibland har det känts rent omöjligt. Jag har botaniserat i böcker, hittat inspiration på internet, frågat människor i min närhet, gått på museeum, gjort nya garnbekantskaper och jäklar det gick vägen! Inte bara gick det vägen, jag har blivit biten och vill bara göra mer och mer! Och mönster och diagram läser jag numer som en dans! En enkel vals...

Och vad mer? Jag har slutat höfta och tänker att det nog ordnar sig längre fram. Jag kontrollerar numer mina stickningar. Jo, det är säkert. Just nu på stickorna sitter en Feather and Fan Comfort shawl, när det är dags att byta nystan fixar jag fram rätt färgsättning utan en min, jag stickar baklänges och gör om och gör rätt. Utan att sucka och utan att höfta, jag har kontrollen!

Jag har vågat mig på sånt som legat LÅNGT från min kunskapsnivå, sticka med pärlor bara för att nämna en sak!

Men viktigast av allt. SYTYCK har gett mig modet att våga kliva med stora steg, men den viktigaste kunskapen jag har fått, är er! Jag har fått massor av ny inspiration i bloggar jag inte kännt till sedan tidigare. Någon att fråga, utvecklas och glädjas med och jag har fått följa er resa - förstått att det inte är bara jag som snavat i dansstegen och nu ser jag fram emot 2010 som året då jag vidareutvecklar de modiga kunskaper som jag skaffat mig på vägen!

Min utmaning löd;

Din utmaning blir att dansa VALS/FOXTROTKlart du får lov till dans!Vilken komplimang det är att se att du startat stickblog för det här! Jag är hedrad! Och i de bilder du börjar med att visa är det bådefolkdans och quickstep inblandat. Men du säger samtidigt att du kännerdig mest hemma på krogens dansgolv… Hm… Hur ska jag få dig att våga dig ut i svårare turer? Jag resonerar så här: Genom att utöka sinrepertoar blir man säkrare även i osäkra områden, så din utmaning bliratt hitta en sticktradition eller teknik som inspirerar dig och läggaden till din repertoar! Från estniska eller färöiska sjalar, tillbohus- och tvåändsstickning! Du kan välja bland så mycket! Stort ellerlitet projekt är upp till dig förstås! Lycka till!

Och vad tycker ni? Har jag lyckats?

SYTYCK har varit en fantastisk upplevelse, Lisa borde få det största priset som hållt i alla trådar, övervakat och peppat och för att hon kom på årets stickhändelse! Jag ser fram emot att se de nya ideér som hon kläcker under nästa år! Och till alla er andra, ni har gjort en fantastiskt resa, jag har ooohat, aaaahat, skrattat, inspirerats och ibland nästan gråtit med er! Det är den största vinsten man bara kan få!

Jag inleder 2010 med E-Zignz kurs i brickbandsvävning!

1 kommentar:

  1. Wow... Jag grät just en lyckotår när jag läste det här. Det är sant. Det var ju precis en sådan här reaktion jag hoppades få, från åtminstone någon. TACK!

    SvaraRadera